Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

The universe: Mars, Jupiter, Saturnusen de buitenste planeten

Code: DVD0341
ISBN: DVD341
Uitgever: History
Korte beschrijving:

Mars, de rode planeet:We zien beelden vanuit "Spirit" en "Opportunyity", de robotwagens die over Mars zwerven. Zij hebben onweerlegbaar bewijs geleverd dat er overvloedig water over het oppervlak heeft gestroomd. ooit was het daar dus veel natter en warmer dan tegenwoordig.

Jupiter: de reuzeplaneet: Jupiter ligt op een afstand van vele miljoenen km van de aarde. Het is een minizonnestelsel van ruim 60 manen, die rond een krachtige planeet draaaien die uit gas bestaat. De wervelende kleuren en de vlekken geven de planeet een prachtig uiterlijk, maar bevatten woeste stormen en straalwinden. Kan deze enorme, heldere, onstuimige bal de ster van Bethlegem zijn geweest?

Saturnus: Lord of the rings: saturus heeft als planeet de meeste allure van het universum, met zijn mysterieuze en ontzagwekkende uitstraling. Het is een enorme koude gasreus, omringd door ijsringen die met een snelheid van zo'n 65.000 km per uur razen.

De buitenste planeten: In de uithoeken van ons zonnestelsel bevinden zich de woeste ijsgiganten Uranus en Neptunus. Deze buitenste planeten, die omgeven zijn door nevelsluiers, zijn heftig, wild en onvoorspelbaar.