Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

The universe: buitenaardse welkwegen, Leven en dood van een ster, Het einde van de aarde, de gevaarlijkste plekken van het universum

Code: DVD0342
ISBN: DVD342
Uitgever: History
Korte beschrijving:

Buitenaardse melkwegen/ Door ver heel ver weg te kijken, naar het gebied met buitenaardse melkwegen, zien we hoe nietig wij zijn in het universum. Met ruimtelelescopen kunnen we melkwegen zien die 4 miljard lichtjaren van ons verwijderd zijn. Zo zien we objecten die net zo oud zijn als onze planeet.

Leven en dood van een ster: Ze worden ontstoken door de kracht van een atoom, branden door licht, hitte en toorn, sterren zijn allesbehalve vredig. Wz zien ijzersterke computergraphics, nooit eerder vertoonde satellietbeelden en intervieuws met vooraanstaande wetenschappers. Beleef de meest verbluffende lichtshow van de kosmos alsof je er middenin zit.

Einde van de aarde.Asteroïden, kometen, uitbaarstingen van gammastralen, de zon- zijn zorgen er gezamelijk voor dat de aarde een gevaarlijke plek is om op te leven. Onderzoek bizarre en angstaanjagende scenario's en zie hoe wetenschappers een race tegen de klok voeren om technieken te ontwikkelen die onze aarde moeten beschermen.

De gevaarlijkste plekken van het universum: Laat je rondleiden door de opwindendste delen van de kosmos-zwarte gaten, samensmeltingen van melkwegen, uitbarstingen van gammastraling en neutronensterren. Fantastische computergraphics brengen het universum dichterbij. Hoe zou het zijn om te leven op andere planeten? De beelden laten zien welke levensvormen zich in buitenaardse atmosferen zouden kunnen ontwikkelen.