Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

The universe: Supernova's, Sterrenbeelden, onopgeloste mysteries, kosmische botsingen.

Code: DVD0343
ISBN: DVD343
Uitgever: history
Korte beschrijving:

Supernova's: Een supernova is een spectaculaire ontploffing van een ster. Schittende lichtstralen en materie worden de ruimte ingeblazen. Het licht is zo helder als dat van 100 miljard zonnen.

Bovendien zou de zon er 10 miljard over doen om net zo veel energie uit te stralen.

Sterrenbeelden: Om het immense tapijt van sterren te kunnen begrijpen, verbinden mensen overal ter wereld de stipjes om sterrenbeelden te vormen. Dit programma laat een aantal van de 88 officiële sterrenbeelden zien- van Orion en Cepheus tot de poolster en het vrij onbekende 13° teken van de dierenriem.

Onopgeloste mysteries: Ons unieke universum kent vele mythes, misvattingen, waarheden en waanzinnige mysteries. Sommige komen uit de science fiction, andere uit de werkelijkheid van onze veranderljke kosmos. Kan er leven bestaan op Mars? Kun je door de tijd reizen? Heeft onze zon een donkere ster die het einde van onze aarde kan betekenen? En hoe zit het met dat vonkje dat de oerknal veroorzaakte?

Kosmische botsingen: Van botsingen tussen sterren tot allesvernietigende dreune-zwaartekracht zet alles in beweging. Dit Programma laat zien hoe astronomen proberen te begrijpen hoe die botsingen plaatsvinden en hoe ons universum gecreëerd is.