Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

The universe: buitenaardse planeten, kosmische gaten, geheimzinnige maan, de melkweg

Code: DVD0344
ISBN: DVD344
Uitgever: History
Korte beschrijving:

Buitenaardse planeten: nog maar 10 jaar geleden wisten we niet dat erplaneten buiten ons zonnestelsel bestonden. Astronomen hebben ruim 20 van die buitenaardse werelden ontdekt. De omstandigheden op die planeten zijn zo extreem dat ze onbewoonbaar lijken. Maar is er eindelijk bewijs gevonden dat er werelden zijn die op onze aarde lijken?

Kosmische Gaten: Wetenschappers schrijven al decennialang over witte gaten ( het tegenovergestelde van zwarte gaten), wormgaten, poorten in ruimte en tijd. Maar deze vreemde verschijnselen zijn nooit gevonden. Is er meer in os universum dan de zwarte gaten waarvan de wetenschap overtuigd is dat ze bestaan?

De geheimzinnige maan: Wetenschappers onderzoeken al eeuwenlang het raadsel van het lunar transient fenomeen (vorbijgaande maanfenomenen). We zien hoe de maan de getijden op onze planeet beïnvloedt. Oude mythes worden tegen het licht gehouden-waaronder één die beweert dat de mensheid zonder onze maan niet eens zou bestaan.

De melkweg: Laat je rondleiden langs de100.000 lichtjaren-brede sterrenfamilie en de verschijnselen die wij melkweg noemen. We komen het afval tegen van oude, uitgebluste sterren die de geboorte van nieuwe sterren inluiden. Zie hoe sterren met hypersnelheid naar de buitenste ring van de melkweg geschoten worden.