Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

De getal-mysteries Een wiskundige reis door het dagelijkse leven

Code: WIS0350
Auteurs: Marcus Du Sautoy
ISBN: 9789057123306
Uitgever: Nieuwerzijds
Uitgegeven: 2011
Taal: ned
Korte beschrijving: We weten allemaal dat we zonder wiskunde de wereld niet kunnen doorgronden. Maar wist je ook dat voetballer Wayne Rooney een tweedegraadsvergelijking oplost, iedere keer als hij een voorzet krijgt en de bal in het doel schiet? Dat je priemgetallen gebruikt als je online winkelt? Dat zeepbellen lui zijn? Of dat je 1 miljoen dollar kunt winnen door een van de vijf onopgeloste wiskundige raadsels uit dit boek op te lossen?

Marcus du Sautoy - wiskundige, voetballer, muzikant - leert je hoe je je winstkansen verbetert bij Monopoly en poker, hoe je onkraakbare codes breekt, hoe je de vorm van het heelal kunt achterhalen en hoe je de toekomst kunt voorspellen. In De getalmysteries laat hij zien dat wiskunde eigenlijk aan de basis staat van alles wat we doen.

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en hoogleraar Public Understanding of Science aan Oxford University (en als zodanig opvolger van Richard Dawkins). Hij is onder andere bekend als presentator van de BBC-serie The Story of Maths. Van hem verscheen eerder bij Nieuwezijds Het symmetrie-monster.

'Marcus du Sautoy's liefde voor getallen spat van elke pagina.' - Richard Dawkins'