Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

De mens in het heelal

Code: ALG0365
Auteurs: Chriet Titulaer
ISBN: 9010017729
Uitgever: Elsevier
Uitgegeven: 1977
Korte beschrijving: De aanpak van dit boek is recht op e man af en, vooral door de vele en zeer fraaie afbeeldingen, begrijpelijk voor iedereen. En het zijn juist de illustraties die dit boek tot een uniek bezit maken. Niet alleen omdat de meeste foto's nooit eerder voor publikatie zijn vrijgegeven, maar ook omdat deze, tezamen met de tekst, één integrerend geheel vormen. Zo ontstond een boeiend beeldverhaal, makkelijk leesbaar, goed zichtbaar, maar nergen té oppervlakkig.
De geschiedenis van het heelal heeft de afgelopen tientallen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en vooral de laatste tijd een steeds groeiend aantal mensen gefascineerd. In dit boek gaan we op ontdekkingsreis door de kosmos. We duiken in het verleden (hoe reageerden onze voorouders op een staartster?), we reizen dicht bij huis (hoe bezien we België en Nederland per satelliet?) of we gaan op weg naar onmetelijk verre en onzichtbare sterrenstelsels (in de hoop dat we niet stranden in een 'zwart gat'!).
Dit boekwaarmee, zoals professor De Jager in zijn voorwerd zegt, zowel de belangstellende leek als de vakastronoom gelukgewenst mag worden, legt de exploratie van het heelal vast tot op de dag van vandaag."