Ga naar de inhoud

Bezoek / Cozmix Congé

Cozmix Congé 2019

De zomer van 'Vijftig jaar maanlanding'
Met de première van de nieuwe planetariumvoorstelling 'Vijftig jaar Apollo' en de vernissage van de tijdelijke tentoonstelling 'Vijftig jaar maanlanding', wordt de aftrap gegeven voor een derde editie van ‘Cozmix Congé’. 
De expo 'Vijftig jaar maanlanding' is van zondag 30 juni tot en met zondag 22 september 2019 gratis te bezichtigen op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek en biedt origineel beeld- en geluidsmateriaal, schaalmodellen en uitgebreide informatie over de historische momenten voor, tijdens en na de eerste maanlanding. Twee maanden lang zijn er ook dagelijks twee planetariumvoorstellingen, van maandag tot en met vrijdag en op zondag, om 15.00  en 16.30 h. Een mooie mix van kindervoorstellingen en sterrenkundige fulldomevoorstellingen, wordt gevolgd door een projectie van de actuele sterrenhemel. In deze ‘all-weather attractie’ krijg je gegarandeerd een onvergetelijke namiddag! Bij helder weer kan aansluitend de zon waargenomen worden door de grote telescopen in de observatietoren. Ook op vrijdagavond is er telkens een voorstelling om 20.30 h.
De kalender met de per dag geprogrammeerde planetariumvoorstellingen vind je hieronder.

2 weken Apollo 11!
Vijftig jaar geleden zette Neil Armstrong als eerste astronaut voet op de maan. Herbeleef de meest tot de verbeelding sprekende periode uit de geschiedenis van de ruimtevaart, van net voor de lancering tot vlak na de landing. Gedurende 2 weken, van vrijdag 12 tot en met vrijdag 26 juli 2019, staan waarnemingsavonden, workshops, extra planetariumvoorstellingen en evenementen in het teken van 50 jaar maanlanding. Tijdens de voormiddag start er op de weekdagen telkens een voorstelling ‘Vijftig jaar Apollo’ om 10.30 h. Op dinsdagavond 16 juli is er ook een gedeeltelijke maansverduistering. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten gedurende die periode is hier te vinden.Bestemming Beisbroek
Het domein waar de sterrenwacht en het planetarium van Cozmix zich bevinden, maakt deel uit van de Kasteelbossen. In deze groene rand rond Brugge is het gezellig wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Neem naast het bezoek aan Cozmix ook zeker een kijkje in het Natuurcentrum, trek op ruimtereis langs het kunstzinnige planetenpad of verwen jezelf met een ijscoupe op het zonovergoten terras van het Koetsenhuis… Kortom, ontdek dit verborgen plekje vlakbij het centrum van Brugge en beleef een hemelse daguitstap tijdens deze zomervakantie!

Cozmix SummerLab en zomerkamp
Gedurende de zomerperiode worden onder de noemer 'Cozmix SummerLab' op wekelijkse basis workshops georganiseerd op woensdagvoormiddag. Er zijn activiteiten voor kleuter-, lager en secundair onderwijs. Dit gaat van raketjesnamiddagen, Marsrovers programmeren en kometen bouwen, tot een heuse zoektocht langs het planetenpad. In de week rond '50 jaar maanlanding' zijn er ook extra workshops op maandag- en vrijdagvoormiddag. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor één of meerdere workshops). Meer info is hier te vinden. Tijdens de week van 19 t.e.m. 23 augustus organiseert Cozmix, in samenwerking met Natuurcentrum Brugge, een zomerkamp. Alle info daarover is hier te vinden.