Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Allsky-camera

Recentste beeldMet een allsky-camera (voorzien van een fish-eye lens) wordt de volledige hemel boven de sterrenwacht voortdurend in de gaten gehouden. Dit levert vaak mooie en spectaculaire beelden.

Ontdek ook

Nocturne

Op zaterdag 27 april 2019 gaat de laatste nocturne van het seizoen 2018-2019 door. Thema is dit keer 'Sterrenkunde in de Mayacultuur'. Inschrijven kan online.

 


 

Online reservatie voor groepen

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden