Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Planetarium en fulldome

In een planetarium bevinden de bezoekers zich in de binnenkant van een koepel waar men vanuit de ligzetels zicht heeft op een koepelvormig scherm van 84 m2. Voor de projectie hebben we in de volkssterrenwacht van Beisbroek een aantal projectoren.

Ontdek ook

Vijftig jaar maanlanding


"Dat is een kleine stap voor [een] mens, een reuzensprong voor de mensheid," met deze woorden zet Neil Armstrong op 21 juli 1969 de eerste voet op de maan. De historische gebeurtenis is dit jaar 50 jaar geleden. Om deze reden blikken de Vlaamse Volkssterrenwachten terug op de maanlanding. In klare en begrijpbare taal wordt de reis naar de maan uit de doeken gedaan aan de hand van het vluchtschema van Apollo 11. Download de infobrochure en beleef de legendarische reis van begin tot einde! Om dit herbeleven een andere dimensie te geven, is vanaf zondag 30 juni de nieuwe planetariumvoorstelling 'Vijftig jaar Apollo' te bewonderen bij Cozmix. De expositie '50 jaar maanlanding' is dan ook gratis te bezichtigen (t.e.m. 15/09) op de eerste verdieping.


Cozmix Congé 2019

Tijdens de zomervakantie zijn er opnieuw dagelijks twee planetariumvoorstellingen, van maandag tot en met vrijdag en op zondag, om 15.00  en 16.30 h. Voor kinderen en jongeren zijn er wekelijks Summerlabs op woensdagvoormiddag met tal van boeiende workshops.

Online reservatie voor groepen

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden