Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Radiometeoren

Radio-meteorenHet Beisbroek observatorium beschikt over een installatie die toelaat om permanent, dus zowel ’s nachts als overdag, de activiteit aan meteoren of vallende sterren op te volgen.

Ontdek ook

Totale maansverduistering 21 januari 

Op maandagochtend 21 januari 2019 is er een totale maansverduistering zichtbaar. Cozmix is open vanaf 05.00 h, iedereen welkom! Hou onze eventpagina op facebook in de gaten voor updates. 


InSight op Mars

Op 26 november 2018 is InSight op Mars geland. Naar aanleiding hiervan is er een nieuwe actuaposter beschikbaar.

Cursusjaar 2018-2019

Elk jaar kan je bij Volkssterrenwacht Beisbroek een hele reeks cursussen volgen. Ook nu werd opnieuw een boeiend aanbod samengesteld voor jongeren en volwassenen, leken en liefhebbers van sterrenkunde en aanverwante wetenschappen. Begin 2019 starten nog de cursussen 'Basisconcepten uit de astrofysica' en 'Astrologie is geen wetenschap'.
Online reservatie voor groepen

 

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden