Ga naar de inhoud

Welkom bij Cozmix,
het bezoekerscentrum van
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

 

Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. Zowel individuele bezoekers als groepen zijn welkom. Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus! Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.
 
 


Aan de hand van een allsky-camera wordt de toestand van het zwerk boven Cozmix dag en nacht in de gaten gehouden. Het meest recente beeld is steeds hier te vinden.
 

Planetarium en fulldome

In een planetarium bevinden de bezoekers zich in de binnenkant van een koepel waar men vanuit de ligzetels zicht heeft op een koepelvormig scherm van 84 m2. Voor de projectie hebben we in de volkssterrenwacht van Beisbroek een aantal projectoren.

Ontdek ook

Midwinternachten

Tijdens de kerstvakantie gaat de vierde editie van de 'Midwinternachten' door. Er zijn dagelijks (behalve op feest- en zaterdagen) extra planetariumvoorstellingen met aansluitend waarnemingen door de telescopen in de observatietoren. Meer info is hier te vinden.


 

InSight op Mars

Op 26 november 2018 is InSight op Mars geland. Naar aanleiding hiervan is er een nieuwe actuaposter beschikbaar.

Nieuw cursusjaar 2018-2019

Elk jaar kan je bij Volkssterrenwacht Beisbroek een hele reeks cursussen volgen. Ook nu werd opnieuw een boeiend aanbod samengesteld voor jongeren en volwassenen, leken en liefhebbers van sterrenkunde en aanverwante wetenschappen. Ontdek hier in detail de uitgebreide lijst cursussen. 
Online reservatie voor groepen

 

Nieuwsbrief

Abonneer je

Weerstation

Bezig met laden