Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

Het ruimtedagboek van Frank De Winne dagelijks leven in het ISS

Code: RUI0640
Auteurs: Herman Henderickx, Tijs Mauroo, Boudewijn Van Spilbeek
ISBN: 9789056179519
Uitgever: Halewijck
Uitgegeven: 2009
Korte beschrijving: Eind mei 2009 vertrok Frank De Winne met een Russische Sojoez-raket naar de ruimte, voor een verblijf van zes maanden in het International Space Station (ISS), vierhonderd kilometer boven de aarde. Een half jaar lang toerde de bemanning ononderbroken rond de aarde en legde om en bij de honderd kilometer af.
Vanuit hun ruimtestation zagen ze de zon drieduizend keer opkomen en ondergaan. Een onwereldse reis die, veertig jaar na de eerste bemande maanlanding, nog altijd tot de verbeelding spreekt.
De auteurs voeren je mee naar de verlaten steppe van Kazachstan van waar Frank De Winne op 27 mei 2009 vertrok. Vooraf volgden ze de ESA-astronaut tijdens de achttien maanden van zijn voorbereiding. De auteurs bleven ook tijdens de vlucht op de hoogte van het reilen en zeilen in het ISS.
Hoe leven zes mensen samen in zo'n benepen aluminium koker? Hoe vullen ze hun werkdag? Wat eten ze? Hoe houden ze hun conditie op peil en hoe brengt Frank De Winne het eraf als bevelhebber van het ISS tijdens de laatste twee maanden van zijn verblijf?
Het boek sluit af met de landing begin december in Kazachstan