Ga naar de inhoud

Bibliotheek / Beisbroek

img

De ruimte in! het grote lees- en doeboek over de aarde en de ruimte

Code: JEU0360
Auteurs: Pascale H├ędelin
ISBN: 9789079806041
Uitgever: Davidsfonds
Uitgegeven: 2009
Korte beschrijving:

Het grote lees- en doeboek over de aarde en de ruimte, zo luidt de ondertitel van dit informatieve boek voor vijf- à zesjarigen. Per dubbele pagina wordt telkens één aspect hiervan voorgesteld, zodat een veelheid aan onderwerpen aan bod komt. ‘Alles beweegt’ handelt over veranderende landschappen en over de continentendrift, ‘Een planeet vol leven’ over het belang van water, in ‘De zon schijnt’ wordt de afwisseling tussen dag en nacht besproken, ‘Een vreemde wereld’ toont de desolate landschappen op de maan, …
Zoals bij heel wat weetboeken, is de verschafte informatie beperkt tot kleine tekstblokken waardoor alles redelijk oppervlakkig blijft. In dit geval stoort dit niet omdat dit boek bedoeld is als eerste kennismaking met het thema en het een jong publiek moet kunnen aanspreken.
Bij de uitwerking probeerde men ook rekening te houden met de interesses van jonge kinderen. De hoofdstukjes over ruimtereizen en het internationale ruimtestation zullen zeker hun aandacht hebben. De doe-dingen moeten zorgen voor de nodige interactie al blijft de actie beperkt tot het openvouwen van enkele flapjes.