Ga naar de inhoud

Bezoek / Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Cozmix? Misschien vind je het antwoord hier. We geven je een overzicht van de meest gestelde vragen, met antwoorden.
Moet ik reserveren als ik naar een voorstelling kom kijken?
Nee, dat is (in normale omstandigheden) niet nodig als je individueel of met het gezin naar een vaste planetariumvoorstelling komt. Enkel van groepen groter dan 15 personen wordt op voorhand een seintje verwacht.
Zorg er wel voor dat je tijdig aanwezig bent om optimaal van de voorstelling te kunnen genieten.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen wordt gevraagd om bij registratie ter plaatse contactgegevens achter te laten i.f.v. eventuele contactopsporing. Een plaatsje vastleggen voor een gewenst bezoekmoment kan nu ook via volgend reservatieformulier. Begin 2021 wordt aangeraden om het reservatieformulier te gebruiken.
Hoeveel kost een bezoek?
De toegangsprijzen van het bezoekerscentrum Cozmix zijn:
  • Vaste voorstelling:
    • 6 euro voor volwassenen
    • 5 euro voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar
  • Jongerengroepen op afspraak: 5 euro per persoon (met een minimumprijs van 75 euro indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat)
  • Groepen volwassenen op afspraak: 6 euro per bezoeker (met een minimumprijs van 90 euro indien de groep uit minder dan 15 personen bestaat)
Wanneer zijn jullie open?
Cozmix is open voor individuele bezoekers op woensdagnamiddag, vrijdagavond en zondagnamiddag. Tijdens de schoolvakanties ook maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Een bezoek aan Cozmix is een totaalbelevenis, waarbij je steeds door een gids begeleid wordt (vanaf het aanvangsuur van de voorstellingen).
Voor de precieze uren van de voorstellingen kijk je best nog eens hier.
Groepen kunnen op elk gewenst ogenblik een afspraak maken (dus ook buiten de openingsuren).
Bieden jullie een volledig dagprogramma voor groepen aan?
Normaal duurt een planetariumvoorstelling met uitleg bij onze interactieve tentoonstelling en de telescopen ongeveer 2 uur, afhankelijk van de gestelde vragen. Maar er zijn zeker mogelijkheden om een volledige dag met verschillende workshops en activiteiten te voorzien. Om dit te plannen, neem je best contact op met het bezoekerscentrum Cozmix. Enkele mogelijke combinaties zijn hier te vinden.
Een bezoek aan Cozmix kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan het natuurcentrum, dat zich in hetzelfde gebouw bevindt. In het natuurcentrum wordt er op een actieve en leerrijke manier kennisgemaakt met alles wat de natuur te bieden heeft! Dankzij interactieve standen rond de zintuigen en een computerquiz beleef je de natuur op een ongekende manier! Meer info vind je hier.
Kan er met een betaalkaart vereffend worden?
Op Cozmix is er helaas geen betaalterminal aanwezig. Het is dus niet mogelijk om met kredietkaarten of debetkaarten te betalen. Voor individuele bezoekers wordt dus contante betaling gevraagd of is betaling via de Payconiq-app / overschrijving mogelijk. Voor groepen kan er via factuur betaald worden (af te spreken bij reservatie).
Kan je met een groep ook 's avonds komen?
Ja, groepen zijn steeds welkom! Ook 's avonds en in het weekend. Het bezoekerscentrum Cozmix voorziet dan steeds een gids die jullie zal begeleiden. Meer info vind je hier.